Laat je inspireren

Al deze collega's gingen jou voor. Laat je inspireren en ontwikkel je verder.

Peter: "Ik werk fulltime en heb een jong gezin, dus ik heb vaste studieavonden"Welke opleiding ben je aan het doen?  
"Op dit moment volg ik Nevi Privaat 1. Dit is een inkoopopleiding." 


Wat is de reden dat je deze opleiding bent gaan volgen?
"Ik wilde mezelf graag verder ontwikkelen op werkgebied. Vóór de inkoopopleiding heb ik de ELLLA-training gevolgd. Daar heb ik veel uitgehaald. Toen we verhuisden naar de Nylonstraat is er een centrale inkoopafdeling opgezet. Dit viel met elkaar samen en toen heb ik besloten deze opleiding te gaan volgen. Ik krijg een bredere kijk op zaken en het is goed voor mijn netwerk."  


Wat heeft de training je nu al gebracht?
"Deze opleiding zorgt ervoor dat mijn kennis over inkoop breder wordt en ik ga echt de diepte in."


Waar hoop je aan bij te dragen in je team?
"Met onze afdeling gaan we steeds breder bezig met inkoop. De kennis die ik opdoe met de opleiding, helpt daar bij. En ik kan mijn kennis straks goed inzetten in de professionalisering van de afdeling. Het is echt handig voor het vormgeven van de afdeling voor de toekomst."


Hoe vind je het? 
"Goed. De stof bestaat uit veel recht en dat is vrij droog, maar het hoort erbij. Ik merk nu al dat ik er veel aan heb. Uit de theorie haal ik punten waar we wel iets mee kunnen. Niet gelijk, maar ik zie mogelijkheden. 
De balans tussen werk en gezin? Het is af en toe een uitdaging. Ik werk fulltime en heb een jong gezin, dus ik moet soms prioriteiten verleggen. Meestal pak ik de maandag- en dinsdagavond en dan heb ik een fijne balans."  


Wat is jouw advies aan je collega's?
"Mijn advies: doe het gewoon! De mogelijkheid wordt door Vadain geboden en er is altijd een reden om iets niet te doen. Het is in mijn situatie af en toe best lastig om de tijd en focus te vinden, maar het helpt erg als je een stok achter de deur hebt. En verder moet je voor jezelf nagaan waar je je prioriteiten hebt liggen. Soms moet je dingen laten die je anders ook graag doet. Het is een investering voor zowel je eigen toekomst als die van Vadain."

Femmie: "Ik heb veel geleerd over mijzelf en inzicht gekregen in mijn rol in het team"Wat heb je gedaan? 
"Ik heb de training Ik, jij én wij Vadain gevolgd.

Wat is de reden dat je deze training hebt gevolgd?
"In 2020 kreeg iedereen de uitnodiging om deel te nemen aan de training Ik, jij en wij Vadain. In de uitnodiging stond of je Vadain wilde helpen groeien. Dit leek mij heel leuk. Je komt veel te weten over jezelf en over het bedrijf."  


Hoe vond je het? 
"Ik vond het een hele leuke training. Het was een fijne ervaring. Ik leerde veel over mezelf: mijn sterke punten en mijn verbeterpunten en ook allergieën. Wat ik heb geleerd is het aanspreken van mensen, wie het maar is. En ik heb veel inzichten gekregen in mijn rol en plek in het team. Ik heb geleerd hoe ik mijn kwaliteiten kan inzetten in het team. Ook hebben we veel in groepen gewerkt. Zo mochten we zelf bedenken wat we wilden aanpakken binnen Vadain. Dus: hoe kom je als organisatie verder? Daar is een heel rapport uitgekomen met punten zoals opleidingsmogelijkheden, zorgen dat iedereen goed en naar tevredenheid kan werken en klantgerichtheid."  


Wat is jouw advies aan je collega's?
"Ik raad deze training echt iedereen aan! Als er weer een uitnodiging komt, dan kan ik alleen maar zeggen: geef je op. Het is een fijne en leerzame training."