Sandra

"Door de kennis die ik heb opgedaan werk ik sneller, maar mijn collega's ook!"


Welke opleiding heb je gevolgd? 
"Ik heb een basis Excel-training gevolgd." 


Waarom heb je deze opleiding gevolgd?
"Toen ik hier begon had ik vrij snel door dat ik veel met Excel te maken zou krijgen. Ik werk met veel lange lijsten, zoals prijslijsten. Marieke van Design had dezelfde training gevolgd en ik sprak Charlaine er ook over. Ik wist al aardig wat van Excel, maar veel trucjes en weetjes waren naar de achtergrond verdwenen. Opfrissing was dus nodig."


Wat heeft de training jou opgeleverd?
"Ik heb er echt veel aan in de praktijk. Voorheen werkte ik met een oudere versie van Excel en de nieuwe versie is veel anders. Ik ken nu handige trucjes voor tabellen en opmaak. Het scheelt mij tijd en kan net wat sneller werken." 


Wat zijn de voordelen voor jouw team nu je deze training hebt gevolgd?
"Sommige collega's werken ook in Excel met lijsten. Als ze vragen hebben over Excel, dan help ik ze vooruit. Ook maak ik sjablonen in Excel waar mijn collega's in kunnen werken. Ze kunnen makkelijk aan de slag, het kost minder tijd en ze kunnen sneller werken."


Hoe vond je de training? 
"Prima en leerzaam! Het was online, dus ik kon het zelf inplannen. Stap voor stap werd ik er doorheen geloodst.


Smaakt het voor jou naar meer? 
"Ik wil graag meer weten over andere programma's van Microsoft, zoals Access. Dit programma is ook heel handig voor de lijsten waar ik mee werk."


Wat is jouw advies aan je collega's?
"Als je veel werkt met Excel en je wil er handiger in worden, dan zou ik deze cursus gaan volgen. Het is heel goed te doen en een echte goede basiskennis heb je niet eens nodig. En het was heel fijn dat ik de cursus thuis 's avonds op mijn eigen tijd en gemak kon volgen. De drempel was voor mij daardoor laag om deze cursus te volgen. Kortom: doen!